Om Alphaterapi

Jeg heter Tanvir Ul Hassan, og jeg vil gjerne takke deg for at du sjekket ut denne siden. Alphaterapi jobber etter 2 kjerneprinsipper:

  1. Informasjon, inspirasjon, motivasjon og kreasjon sammenblandet med strategier og teknikker som du kan bruke for å forbedre alle områder av livet ditt.
  2. Effektive langsiktige strategier som du kan bruke resten av livet.

Rett etter jeg ble utdannet hypnoterapeut på terapiskolen i 2008 startet jeg opp Alphaterapi i Trondheimsveien 174.

Historikk

Siden 1993 hadde jeg jobbet som videoprodusent for Oslo kommune der jeg underviste i film og filmteknikk. Denne jobben ledet meg videre inn mot ungdomsarbeidet som ble min karriere fram til den dag i dag. Jeg brukte film og filmteknikk som en metode for å forebygge ungdomskriminalitet og resultatet ble 2 spillefilmer der ungdom deltok både foran og bak kamera. Første filmen handlet om ungdomsgjenger og torpedo virksomhet og den andre handlet om vikingen Leiv Eiriksson.

Boksing som forebyggende

I forlengelsen av dette forebyggende arbeidet startet jeg opp bokse undervisning for å gi ungdom kunnskap om vold og voldens konsekvenser. Svært mange unge «torpedoer» og gjengmedlemmer kom og ville lære boksing.

Etter en teoretisk og praktisk undervisningsmodell i samarbeid med politiets forebyggende tjenester fikk vi kanalisert ungdom vekk fra negative miljøer.

Barn og ungdomstrender

Etter hvert som jeg vokste i det forebyggende arbeidet forsto jeg at det var viktig å følge med på ungdomstrender. Hip Hop var i vinden igjen og jeg tok fram mine gamle ferdigheter som Norgesmester i Breakdance.

Vi startet opp med flere grupper og jeg underviste etter beste evne de triksene jeg kunne, men forsto snart at breakdance hadde nådd nye høyder siden 1984.

Det ga meg mer inspirasjon og jeg begynte å bruke mine kreative evner til å undervise og etablere flere dansegrupper innen hip hop og RNB. Her brukte jeg alle mine ferdigheter som regissør og videofotograf og vi produserte musikkvideoer, danseshow og flere helaftens hip hop forestillinger.

Styreleder med personalansvar

I år 2000 rykket jeg opp i stillingen som styrer og ble leder for aktivitetshuset der jeg fikk ansvar for 12 medarbeidere. Nå som ansvaret lå i mine hender hadde jeg også frihet til å skolere og undervise mine medarbeidere i gruppeledelse. Hver ansatt fikk Coaching og motivasjon til å utføre arbeidet sitt og de koreograferte og ledet hver sin gruppe ungdom i oppsettet av hip hop forestillingene vi satte opp.

Det resulterte i at huset The Planet ble det største trendsettende huset i Groruddalen med spektakulære helaftens Hip Hop forestillinger der billettkøene aldri tok ende.

Groruddalen kokte av ungdom som ville delta på våre show og dette ga oss mulighetene til å gjøre et godt stykke forebyggende arbeid. I tett samarbeid med politiets forebyggende tjenester og barnevernets uteteam fikk vi bukt på gjengeproblematikken i Groruddalen.
Det ble plutselig kult å være kul og inkluderende.

Kort om meg personlig

Jeg ble født i Pakistan og bodde der til jeg var 5 år gammel. Familien min flyttet deretter til Norge (1975) og de neste årene bodde jeg på Vestli i bydel Stovner. Å flytte til Norge som 5 åring var en enorm omveltning for meg. Jeg ble veldig sjenert og syntes det var vanskelig å få nye venner.

Men med tiden ble jeg like norsk som en Nordmann😊

Trangen til å hjelpe ungdom

Min lidenskap er menneskedyret og dens psykologi og jeg har fra tidens morgen lurt på hvorfor vi gjør som vi gjør. Dette husker jeg slet veldig på meg siden jeg var liten. Jeg leste alt fra selvutviklingsbøker, psykologi, filosofi og religion

Trangen etter å hjelpe barn og ungdom ledet meg til Hypnoterapi.

Det var en ungdom hos meg som var blant de morsomste og mest engasjert gutta i breakdance gruppa jeg ledet.

Jeg la merke til at han aldri tok av seg lua selv på sommeren. En dag under trening spurte jeg han om lua og han løp ut av treningssalen og ble borte.

Dagen etter spurte jeg han hvorfor han gjorde det og da tok han av seg lua og viste meg afrokrøllene hans som poppa ut av lua som en stor ball.

I tillegg til det store krøllete håret så stammet han. Gutten fortalte at ved å opptre som morsom fikk han status og aksept i gruppa, men han turte aldri å ta av seg lua. Det var han flau over.

Min Empatiske del begynte å svinge og jeg begynte å lete etter hjelp. Gutten fortalte at han hadde prøvd alt og at ingenting hadde hjulpet.

Til slutt fant jeg en spesialist som tilbydde folk å slutte å stamme på en time. Han var blant de få Hypnoterapeutene i Norge som tilbydde den type behandling.

Honoraret hans var ekstremt høyt, og bydelen hadde ikke noe form for støtteordning på den type problematikk.

Jeg tenkte jeg må utdanne meg til hypnoterapeut og hjelpe ungdom gratis, tenk hvor mange ungdom jeg kunne hjelpe da.

Etter den tid har jeg hjulpet flere hundre ungdom og voksne med alt fra:

Rusavhengighet, stamming, angst/fobier depresjon, aggresjon, vektreduksjon, spisevegring, mareritt, sceneskrekk, sosial angst, sjalusi og masse mer.

Fikk til og med en nasjonal pris for mitt engasjement og metodeutvikling innen det forebyggende arbeidet.

Tilbake til 2024


Jeg er utdannet Avansert hypnoterapeut og Familie coach og har flere sertifiseringer gjennom Oslo kommune som veileder i ICDP (International child devlop program) ART (Aggresion replacement training) og «De vanskelige barnesamtalene».
Jeg er også utdannet kampsport instruktør gjennom Norges kampsport forbund.
Min intensjon er å hjelpe deg med å forbedre alle områder av livet ditt.
Mitt hovedfokus vil være tankesett, psykologi og mentale måter å hjelpe deg med å gjøre dette på.

Du er velkommen til å ta en prat med meg over tlf eller booke en time. Den første timen vil du få for halv pris. Booking av time her…

Gleder meg til å jobbe med deg

Hilsen Tanvir Ul Hassan
MAEPH Psykoterapeut