A
HomeHva er hypnoseTerapeuterTerapiformerKurs og foredragNyttige linkerSelvhypnoseKontaktinfo.

 

 

 

 

[A]

 

Ankring

sign04.gif

 

 

 

 

 

 

 

Hverdagslig forankring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ankring refererer til bevisst etablering av en forbindelse mellom en følelse og en sensoriske erfaring: En berøring, en lyd, en smak eller en plass. Alle oss former assosiasjoner mellom følelser og eksterne hendelser daglig.

Og hver dag vil vi alle oppleve følelser utløst av ankere.

For eksempel en lukt vil øyeblikkelig føre deg  tilbake til en bestemt tid, en sang kan bringe tilbake minner om en person langt borte, et barnsdomshus  kan utløse følelser av frykt eller lykke. Alle har muligheten til å lage koblinger som disse, og du oppretter dem om du vil eller ikke. Svært ofte "utløser" disse ankrede opplevelsene utenfor bevissthet, og vi blir tvunget  til å plutselig føler tristhet, redsel, eller glede.

 

Utilsiktet forankring er resultatet av en ubevisst erfaring.   Du drar på ferie, har en flott tid, og den samme sangen blir spilt overalt. Hvis den sangen blir spilt igjen om 10 år vil den bringe tilbake opplevelsen av ferien og du er ført 10 år tilbake i tankene  . Du klarer ikke å gjøre noe for å la det ikke  skje, og du kan ikke stoppe at det skjer.

Men ankere kan bli overskrevet. Hvis du hører den samme sangen i mange forskjellige sammenhenger og deretter umiddelbar forbinder med at ferien er tapt / glemt.

Utilsiktet forankring oppstår vanligvis når du er i en bestemt emosjonell tilstand som er unik på noen måte. Så noe skjer i denne tilstanden og sinnet danner en forbindelse mellom de to. For eksempel fobier som frykt for edderkopper kan være forårsaket av at en ung person uten en fobi plukker opp frykt fra folk rundt han, selv før de ser edderkoppen selv.

Den unge går over i en tilstand av frykt, og deretter ser edderkoppen og sinnet former foreningen: Edderkopp = frykt. Fryktfølelsen er så godt forankret på synet av en edderkopp .

Mennesker som var ulykkelig som barn hvor deres mødre trøstet dem med mat ga de en ankring om at mat = føle godt eller tryggt.

Ankere er overalt i våre liv. Tur kan bli forbundet med alle slags irrelevante ting. Røykere kan ikke nyte en kopp kaffe uten en sigarett og en kopp kaffe kan automatisk utløse behovet for en sigarett i en forsterkende mønster.

Personer som fikk sin første intense seksuelle følelser i en bestemt situasjon kan finne seg forankret på sko, eller bruke restriktive klær, eller nesten alt annet, og deretter utvikle en forsterkende FETISH om det. Noen endrer personlighet når de kommer bak rattet i en bil, eller sitter bak et skrivebord:

En bestemt atferd danner et mønster som er forankret til en situasjon. Enkelte har en personlighet hjemme for sin familie, men presenterer et helt annet ansikt til personer utenfor. De Bryter over automatisk og er ofte uvitende om at de gjør det.

 

 

 

Angst

 

 

 

 

 

 

 

3 typer angst

 

 

 

 

Når kan angst oppstå ?

 

 

 

 

 

Går du dagen lang og er bekymret, urolig, med en vag følelse av ubehag?

Føler du konstant  angst og frykt?

Har du noengang følt deg overveldet og fanget uten å finne en utvei?

Vil du føle deg i stand til å håndtere alt livet bringer? Har du lyst til å våkne opp hver morgen og føle  deg rolig, trygg og opplagt? BRA, for det  kan du .

Angst er normalt og er en naturlig overlevelse mekanisme

Alle trenger noen grad av angst: Det hjelper oss til å innse faren for å unngå skade. Angst er bare et problem når vi har for mye av det og det blir en livsstil.

Angst kan klassifiseres i tre grupper, generell angst, fobier og panikkangst. Denne siden handler om generell angst dvs angst som ikke synes å ha noen bestemt årsak. Cirka 10 prosent av befolkningen lider av generalisert angst men få søker behandling. De fleste vet ikke engang at de trenger behandling eller at det finnes behandling for deres lidelse.

Kronisk angst kan ta flere økter og vi bruker ofte kombinasjonsterapi for å oppnå ønskede resulater.

Angst kan ofte oppstå i situasjoner på jobben eller i nære relasjoner hvor stress og spenningsnivået er høyt.

I andre tilfeller kan en person ha blitt tvunget til å leve gjennom en lang stressende periode og reagerer med å generere en viss grad av stress som igjen utløser angst

Eller man kan ha gått gjennom noen dramatiske stressende situasjon, og selv om situasjonen er over, kan de ikke slippe taket på stresset og angsten får overtak. Det er som om deres angstbryter er permanent på .

Kronisk angst oppstår når personen ikke er klar over hvilken som helst grunn for følelsen engstelig, men kan ikke slutte å bekymre seg for fremtiden. Fordi det ikke er noen reell grunn til engstelse begynner folk å bekymre seg for hvorfor de føler seg engstelig som igjen fører til enda mer uro og problemet blir verre.

I mange tilfeller er angst knyttet til et mer generell problem som mangel på selvtillit og selvsikkerhet.

Det er ofte nyttig å bruke hypnosterapi for å håndtere lidelsen.

 

Alkohol

 

 

 

 

 

 

En psykologisk problem trenger psykologisk løsning.

 

 

 

 

 

 

 

Det fleste alkoholkonsumere har ikke  et  alkoholproblem.

De har et problem med noe annet, og de prøver å styre den ved hjelp av alkohol. Det er faktisk bivirkningene på lav   selvtillitt  altså en slags selvmedisinering mot lav selvtillit

Å håndtere det underliggende problemet vil automatisk stoppe misbruket av alkohol.
Hypnose har blitt brukt med suksess mot misbruk av alkohol.Behandlingen avhenger av å finne den eksakte årsaken for hvorfor personen drikker. Aloholmisbruk er det samme som annet rusmiddelmisbruk. Det kan være mange underliggende årsaker til det.

Noen har lav selvtillit  og hater seg selv.

De vil bare stenge den lille stemmen som forteller dem  at de ikke er bra nok, de vil bare føle  seg normale, som alle andre, selv bare for en halv time,.

Andre igjen drikker  fordi de føler seg dårlig. Drinken gjør at de føler seg godt til neste dag.

Noen har aldri lært å takle livets problemer. De tror at de ikke kan fungere uten en drink:

Å gi dem selvtillit for å møte andre mennesker. Noen mener at andre  bedømmer dem, at de ikke vil bli godtatt, de drikker for å stoppe  tvangstankene som oppstår i sosiale situasjoner.

Noen mennesker har dannet en drikkevane  for å slappe av, denne vanen blir  så sterk at de ikke klarer lenger å slappe av uten å måtte ty til alkohol.

Noen mennesker bruker drikking  til å belønne seg selv. De kan ikke slutte å drikke fordi belønningen er knyttet til å avslutte dagen, jobben, eller noe annet.

Det finnes massevis av grunner og  hvert menneske har sitt unike anker som de fester sine grunner på.

 

 

 

Aggresjon

 

 

 

 

 

 

 

 

Forskning viser at det mannlige hormonet testosteron er et av hovedårsakene til menns aggresjon, men den alene kan ikke få skylden for aggresiviteten menn kan utvise. Oppvekstmiljøet og omgivelsene har vel så mye skyld i aggresiv adferd.

Aggresjon er i virkeligheten et panikkanfall som er skapt  fra naturens side for å få oss mennesker ut av en truende situasjon.

Agressiv adferd kan utløses når en blir klemt i et hjørne hvor ting føles urettferdig eller uløslige, f,eks i situasjoner hvor en føler seg mindreverdig, redd for å ikke takle situasjonen riktig, mobbing, føle seg tråkket på eller rett og slett for få kontroll over omgivelsene.

kjenner du igjen noen av symptomene som er beskrevet over, ta gjerne kontakt, for aggresiv adferd er verken du eller noen i dine omgivelser tjent med.

 

 

Agrofobi

 

 

 

Agrofobi er en fobi nær knyttet til sosial angst , mennesker som sliter med agrofobi har frykt for å være alene på offentlige steder hvor de føler at det kan bli vanskelig å komme seg unna.

En kombinasjon av kognitiv terapi,EFT og hypnose har vist seg å hjelpe mot de fleste 

 

 

ADHD

 

 

 

 

 

De viktigste kjennetegnene ved ADHD.

• Hyperaktivitet

• Impulsivitet

• Konsentrasjonsproblemer

Utenom medisiner har hypnoterapi vist seg å være  blandt de mest effektive metoder mot ADD og ADHD.

Vitenskapelig forskning på ADHD klikk her

 

Astma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cirka 10 prosent av alle barn og 5 prosent av voksne har astma. Arvelige faktorer påvirker sannsynligheten for å bli rammet av sykdommen.Hvis en eller begge foreldre har astma, har barna økt risiko for å utvikle samme sykdom.

En kronisk betennelse

Astma er kjennetegnet av en kronisk betennelse i luftveienes slimhinne. Betennelsen fører til økt produksjon av sekret. Dette tetter helt eller delvis til luftrørene (bronkiene) og forårsaker pusteproblemer. Typiske symptomer er åndenød av varierende grad ledsaget av pipelyder og hoste. Opptil 10 prosent har hoste som eneste symptom. Plagene kan variere mye over tid.

Hva utløser astma?

Pasienter med astma har ”overfølsomme” bronkier. Blir de utsatt for irriterende stoffer (triggere), tiltar betennelsen. Da forsnevres bronkiene ytterligere og slimproduksjonen øker. Eksempel på triggere er røyk, eksos, infeksjoner, husstøv, pollen, pelsdyr, kald luft, trening, mat (melk, egg, fisk, frukt) og også enkelte medisiner.

 

 

Affirmasjoner

 

 

 

 

 

 

 

 

Når vi hører ordet Affirmasjon forbinder vi ofte det med positive ord sagt til oss selv . 

I virkeligheten bruker vi affirmasjoner daglig uten at vi er klar over det, disse affirmasjonene er ofte negative og stagnerende.

Forkjell på en positiv affirmasjon og en negativ er at de negative brukes oftere enn de postive :).

Vi mennesker produserer over 100 000 tanker daglig og over 90 % av de tankene bruker vi sammen med negative affirmasjoner.

En positiv affirmasjon er: "Jeg er trygg og selvsikker når jeg prater til en forsamling ".

En negativ affirmasjon er: "Jeg blir allitd nervøs når jeg skal prate til  en forsamling".

 

 

Aldersregresjon

 

 

 

 Aldersregresjon kan brukes i mange sammenheng hvor klienten ønsker om  å forløse en tidligere traume.

Noen bruker det også for å finne mistede gjenstander som nøkler, klær, sko og steder.

Aldersregresjon er en spennende form for terapi som har hjulpet svært mange klienter et bedre liv. vi har god erfaring med bruk av aldersregresjon på klienter som har slitt med sin  angst, identitet, legning ,mobbing og trakkasering.

 

Avreaksjonsterapi

 

 

 

Avreaksjonsterapi er en avansert form for hypnoterapi som er delt opp i 5 faser. Denne formen for hypnoterapi brukes ofte i sammenheng med aldrersregresjon og regresjon generellt.

Avreakjonsterapi er effektiv mot  udefinert frykt, angst, krigstraumer, voldtekt, identitsproblemer, skam, skyldfølelse,sosialangst, konsentrasjonsvansker, stamming, astma og aggresjon.

 
[Home][Hva er hypnose][Terapeuter][Terapiformer][Kurs og foredrag][Nyttige linker][Selvhypnose][Kontaktinfo.]


Copyright (c) 2009 alphaterapi og alphahypnose. All rights reserved.

tanvir@alphaterapi.no