Hva er hypnose
HomeHva er hypnoseTerapeuterTerapiformerKurs og foredragNyttige linkerSelvhypnoseKontaktinfo.

 

construction_18.gif

 

Hva er hypnose?

 

 

 

 

 

 

 

Hypnose er en naturlig tilstand . Hypnose er en form for dissociation der tankene er så fokusert på én ting hvor du ignorerer alt annet. Når du er hypnotisert tar ditt underbevisste sinn over og driver deg automatisk.

Hvis du noen gang har kjørt hjem og ikke kunne huske noe om reisen, eller hvis du har vært så fordypet i en bok eller en film  eller i et spill  hvor du glemte tiden helt, da har du vært i hypnose.

Allt en hypnotisør gjør er å frembringe denne naturlige tilstanden når det er påkrevd i stedet for å vente på at den skal skje tilfeldig.

Når du er i hypnose  er sinnet ditt mer åpen for omprogrammering  og endringer, du er med andre ord mer mottagelig for  forslag, som er grunnen til at du enkelt kan slutte å røyke, gå ned i vekt eller få mer selvtillit.

 

 

Hvordan er det å være i hypnose ?

 

 

 

 

 

 

De fleste finner opplevelsen av å være i hypnose svært fornøyelig. Trans er som en tilstand av dyp avslapning, tankene dine blir løsrevet fra hverdagens bekymringer og stress. Du føler at du ikke har noe å bekymre deg for. Du blir konsontrert rundt hypnotisørens stemme  og  de forslag som blir gitt deg ,ting rundt deg blir fjernt.

Det er ingen rett eller galt   måte å være i hypnose. Noen mennesker går inn i transe og rapporterer følelsen av å være dypt avslappet og synker inn i stolen, mens andre rapporterer en følelse av å fly eller sveve.

De fleste første ord en klient sier etter en hypnose økt  er "Wow! Det var en utrolig god opplevelse".

 

 

Hva skjer under en hypnosetime?

 

 Powerline-Comfort Massasjeseng/-stol 

 

Hva skjer under en hypnosetime?

 

Hypnoterapeuten vil sette deg i en behagelig stol og etter at du er klar vil han / hun starte en induksjon. induksjon er en form for ord laget for å lede deg inn i en avslappende og komfortabel trans

Selv om du er dypt avslappet er  du aktivt involvert i prosessen. I hypnoterapi  er du ikke en passiv observatør, du er alltid klar over hva som skjer og følger  det terapeuten sier.

Når du er i hypnotisk transe vil hypnoterapeuten veilede deg i å gjøre de endringene du ønsker.

Til enhver tid vil du være klar over hva som skjer, og du kan snakke, flytte eller klø deg  og til og med komme ut av transe hvis du vil. Du vil bli hyggelig avslappet og  være i stand til å høre  en telefon ringe eller trafikken utenfor, men i transe tilstand vil hjernen din avvise slike ting som ubetydelige.

Du vil vanligvis huske alt som ble sagt og du vil ikke miste kontrollen.

På slutten av økten vii hypnotisøren bringe deg ut av transe igjen, vanligvis med motiverende forslag Du vil komme ut av transefølelsen utvilt og avslappet.

 

 

Hvordan fungerer hypnose ?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan fungerer hypnose ?

 

 

 

 

 

 

Mens du er i transe vil ditt underbevisste sinn ta over slik at du reagerer på stimuli men ikke kunne bevisst evaluere den. Mye av din daglige atferd styres av underbevisstheten.Når du kjører og du ser et traffikkskilt begynner du ikke å vurdere hvem som utviklet den, eller hvordan det kom dit - du bare følger den. Du kan enkelt følge traffikkskiltet mens du tenker på noe annet.

I en hypnosetrans  vil sinnet  ditt bli lettere mottagelig  for forslag. Under veiledning av en profesjonell hypnotisør kan du gjøre ting du ikke kan eller vil gjøre i normal tilstand. For ekspempel, under hypnose kan du endre hjertefrekvensen, redusere blodtrykket, gjøre en hånd varmere enn den andre, minnes glemte hendelser og ignorere smerte.

Teorien er at hjernen din automatisk og underbevisst behandler hypnotiske forslag hvor den normale prosessen med kritisk vurdering er fraværende, det ser ut til at hjernen din forestiller seg at forslagene kommer innenfra  din egen underbevissthet, snarere enn fra utsiden. Hjernen din vil derfor godta forslagene som rettmessig og vil kombinere de nye forslagene med eksisterende kunnskap om deg selv.

Men ditt underbevisste sinn godtar ikke bare noen forslag. Den primære funksjonen til underbevissten  er å beskytte deg. Alt som strider mot dine grunnleggende verdier, eller som kan skade deg vil du enkelt kunne avvise.

Hvis hypnotisører kunne få folk til å gjøre hva de ville så ville de bare dra til nærmeste bank, og få klienten til å gi fra seg alle sine penger."Dessverre", det skjer ikke.

Din underbevissthet regulerer alle kroppsfunksjoner som smak  lukt og følelser. I hypnose er din underbevissthet svært lydhør (skjerpet tilstand) for forslag. for eksempel så kan hypnotisøren gi deg en rå løk og si at det er et eple vil hjernen gi signal til smaksløkene i tungen din om at det virkelig er et eple. Hjernen din (underbevisstheten ) kan ikke se forskjellen mellom "fantasi" og virkelighet.

Det er derfor hypnotisøren kan endre på en vane eller et mønster, hendelser i fortiden får en annen betydning eller de er ikke lenger viktige eller de  filtreres bort, og underbevissthet din vil innlemme de nye forslagene og vil reagere på en ny måte i fremtiden.

Tilsvarende kan en god hypnotisør lede deg til å takle ting du synes er vanskelig å gjøre akkurat nå. For eksempel det å stå foran en forsamling, vektreduksjon ,røykslutt og mm.

 

 

Hvordan vet jeg at jeg kan bli hypnotisert?

 

 

 

 

 

 

Alle kan bli hypnotisert.

Hvis du kan se for deg noens ansikt, huske en melodi i hodet, eller gjenskape følelsen av å stryke et dyr på pelsen, ja da har du evnen til å gå i hypnose . Jo mer en person har en tendens til å dagdrømme jo mer sannsynlig er det at de klarer å gå i hypnose .

Sterk tenkende mennesker er gode kandidater. Hvis du noen gang har gått tapt i en dagdrøm, eller hvis du har vært så opptatt i en bok eller et spill hvor du mistet oversikten over tiden, da har du vært i hypnose.

Faktisk, du har allerede vært i hypnose mange ganger mens du har surfet på nettsidene her.

Jo mer intelligente personener jo lettere er de å hypnotisere.

 

 

Hvor trygt er hypnose ?

 

Scenehypnose

 

 

 

 

Moralske verdier

 

 

 

 

 

Hypnose er naturlig og trygt. Ingen har noen gang blitt skadet ved å gå inn i en hypnotisk transe. Mens du er i trans er  du fullstendig klar over alt som skjer, du er ikke bevisstløs.

 

De morsomme demonstrasjonene sett på scenen eller TV er spesielt satt opp. Personene du ser er virkelig  hypnotisert, de spiller ikke skuespill. Men folk som frivillig går opp på scenen er naturlige exhibisjonister.

Kandidatene er nøye plukket ut for å sikre at bare svært  mottagelige er valgt. Det folk gjør på scenen er ting som de ville gjort i normalt liv om man hadde  gitt de tilstrekkelig oppmuntring.

De frivillige er klar over hva de gjør og kan stoppe når som helst.

Ingen kan bli overtalt til å gjøre noe som er i konflikt med sin egen sikkerhet eller sine egne moralske verdier. Hvis du blir bedt om å gjøre noe du ikke er komfortabel med vil du umiddelbart komme ut av trance og tilbake til normal bevissthet. Det skjer hele tiden på scenen men det er ofte klippet bort når de sender det på TV.

Det er ingenting i ditt eget sinn som kan skade deg. Hypnose er en deilig tilstand, og folk flest elsker  å gå i hypnose så snart de har lært hvordan.

 

 

 

Vil jeg røpe mine hemmeligher ?

 

 

 

 

 

 

 

Du vil ikke si noe du ikke ønsker å utlevere  og du vil ikke snakke i søvne eller noe sånt.

Hvis hypnoterapeuten berører noe som du ikke ønsker å håndtere vil ditt underbevisste sinn bare ignorere forslaget.

Du vil ikke fortelle hypnoterapeuten noen hemmeligheter. Det som  ofte skjer i trans er at du blir oppmerksom på de skjulte holdningene og vanene som du har undertrykt eller oversett , eller du finner kilden  til det som hindrer deg i å lykkes.

En dyktig hypnoterapeut  er god til  å bruke generelle forslag som kan gjelde mange situasjoner og ditt underbevisste sinn vil plukke opp de generelle forslagene og legge det til din spesielle problem.

Når du er klar vil endringen skje.

 

 

Hva hvis jeg ikke våkner opp?

 

 

 

 

 

 

 

Noe som ikke kan skje. Ingen har noensinne blitt "sittende fast" i hypnose. Det er bare ikke mulig. Hypnose er naturlig å gå inn I hver dag, hjernen din vet hvordan man skal håndtere det.

Selv om hypnoterapeuten går bort mens du er i hypnose, vil din underbevissthet  fremdeles arbeide med å beskytte deg. Hvis plutselig brannalarmen går mens du er I hypnose så vil du bare våkne til full årvåkenhet umiddelbart.

Så lenge hjernen din er opptatt med hypnotearapeutens forslag, vil du fortsatt være i transe, men når du er ferdig kan du gradvis bli kjent med omgivelsene, og du vil vekkes naturlig som fra en svak dyssende slumring.

Når du forlater økten vil du være opplagt og avslappet.

 

 

Vil jeg huske alt?

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanligvis vil du huske alt som ble sagt til deg, og hvordan du følte deg. Svært sjelden er klienten så avslappet at de ikke har noen erindring på hva som skjedde. Hvis så skjer viser det at de gikk inn i en virkelig dyp transe, og det er en god ting.

Klienten husker det, men ikke bevisst. Hvis jeg sier "Kan du huske meg når jeg snakker om en rose? De vil si "Ja, faktisk det gjør jeg, nå du nevner det..

Det som ofte skjer, er at klienten sier etterpå "Jeg beklager. Jeg må ha sovnet i trans, det er deler jeg ikke husker."

Dette er en indikasjon på at klienten gikk opp og ned i transe og husker deler der de var lett hypnotisert, men når jeg rørte på ting av betydning for dem gikk  de dypere inn i trans og kan ikke huske de delene bevisst men endringen foregikk på det underbevisste plan.

 

 

 

 

 

[Home][Hva er hypnose][Terapeuter][Terapiformer][Kurs og foredrag][Nyttige linker][Selvhypnose][Kontaktinfo.]


Copyright (c) 2009 alphaterapi og alphahypnose. All rights reserved.

tanvir@alphaterapi.no